Poradna Polar FT7

Autor: Anonym | Vloženo: 28.09.2015 000 12:06 | Témata: Poradna Polar FT7

Anonym

Jak vypnout doporučenou intenzitu pro spalování?

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli jde vypnout na sporttestru doporučenou intenzitu pro spalování? Moc nechápu to, že rozpoznává podle aktuální TF a její variability současný stav mé kondice a podle toho upravuje hranici spalování tuků. Normálně mám v základním nastavení uloženou maximální TF, což u mě je 194. Ale v Heart rate upper limit mám nastavenou horní hranici pro spalování tuků, což je 155 (80%), ale když překročím tu doporučenou hranici (většinou mi to ukazuje kolem 136) tak už mi to zobrazuje fitness, přitom bych mohla jít klidně ještě dále až k té 155 a pořád by to mělo být fat burn a ne fitness. Takto nebudu vědět, jak dlouho jsem se doopravdy držela ve fat burn.
Pak tu mám v návodu napsáno, že pokud nastavím horní TF pod naposledy zjištěný ukazatel energ. krytí, pracuje přístroj při dalším záznamu pouze s horním limitem TF a ukazatel energ. krytí již nehledá. A naopka. To mo nechápu jak je to myšleno. Musím před každým dalším záznamem někde něco nastavovat? Nejde uzamknout zóna od 116-155, což by mělo být u mě pro spalování tuků? možná jsem to celé jen špatně pochopila, nevím...
Děkuji

  • Vojtěch Svoboda

    Vojtěch Svoboda

    30. září 2015

    Dobrý den, funkci "Ukazatel energetického krytí" vypnete jednoduše tak, že nastavíte horní limit TF (Training settings – Heart rate upper limit – On) pod naposledy zjištěnou hranici mezi režimy Fatburn a Fitness.
    Jinak pokud chcete ukazatel energetického krytí používat, pak zóna pro spalování tuků uzamknout nejde právě proto, že ji tento sporttester umí přesně určit pro daného člověka v daný den a zohlednit veškeré vlivy (slabý spánek, těžké jídlo), které tuto zónu mohou v příslušný den ovlivnit.
    Uvádí se, že horní limit pro spalování je určený někde mezi 60 a 80% z maximální tepové frekvence, nejlépe však každopádně spalujete do 70 - 75% z maxima. Při maximální TF 194 by tedy horní limit zóny Fatburn měl být mezi 136 a 145 tepy za minutu, při 155 již nespalujete efektivně tuky.
    Snad je vše nyní o kousek jasnější ;-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      30. září 2015 - Anonymní uživatel

      Mockrát děkuji, vše chápu ;)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.