Poradna Beurer PM 18

Autor: | Vloženo: 16.02.2013 000 00:18 | Témata: Poradna Beurer PM 18

Jak tento přístroj měří tepovou frekvenci?

Dá se nastavit upozornění na překročení či naopak nižší tepovou frekvenci, než jakou si nastavím, že potřebuji?

  • 18. února 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    po zjištění Vaší tepové frekvence se informace zobrazí na displeji v tepech za minutu. Kromě toho uvidíte vpravo hodnotu v procentech, která Vám poví, kde leží Váš puls v porovnání s doporučenou/nastavenou maximální hodnotou pulzu.

    Na displeji se rovněž zobrazí šipka, která označuje podkročení nebo překročení srdeční frekvence oproti nastaveným mezním hodnotám. Tep je samozřejmě měřen a indikován s přesností EKG.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Libor

      18. února 2013 - Libor

      Děkuji. To vše se mi velmi líbí. Ale jak přístroj zjistí moji tepovou frekvenci bez toho hrudního pásu, co mají ostatní pulsmetry? Musím říct, že se mi možnost měření pulsu bez nutnosti mít na sobě hrudní pás velmi líbí, ale funguje to? Už jsem zkoušel nějaký Sport Pulse Ring, kde garantovali měření pulsu jen při nasazení na prst, ale přístroj zobrazoval naprosto nepřesné údaje. Proto se bojím investovat do přístroje bez hrudního pásu, i když mne právě to velmi láká.


    • hodinky-sport.cz

      19. února 2013 - Oficiální zástupce obchodu hodinky-sport.cz

      Aby byl sporttester schopen srdeční tep změřit, je nutné jej přiložit k zápěstí a zároveň se ukazovákem nebo palcem dotknout kovového snímače na přední straně hodinek. Důležité je, aby byly hodinky nošeny přímo na těle - aby mohla snímací destička, která se nachází na zadní straně, hodnoty pulzu bez problémů zaznamenat.

      A co se týká spolehlivosti tohoto způsobu měření srdečního tepu oproti měření s hrudním pásem, můžeme Vás ujistit, že je stejná. Jde jen o to, že s hrudním pásem měříte tep neustále, zatímco Beurery jej měří jen ve chvíli, kdy se jich dotknete - takové měření tepu využijete většinou jen při turistice, hůře pak při ostatních sportech právě kvůli nemožnosti neustále se hodinek dotýkat.


    • Libor

      19. února 2013 - Libor

      Moc děkuji za vyčerpávající odpověď.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.