Poradna Sporttestery


Autor: | Vloženo: 17.02.2015 000 16:55 | Témata: Poradna Sporttestery

Pulsmetr s hodinkami a měření spálených kalorií

Dobrý den, potřebuji poradit nějaký spolehlivý sporttester. Nejsem žádný velký sportovec, spíš občas turistika a cvičení na orbitracku doma. Ráda bych ho měla na ruce pořád jako hodinky. Funkce měření tepu ale asi bez hrudního pásu a měření spálených kalorií.
Děkuji za radu

  • 17. února 2015 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

    Dobrý den, měření tepu bez hrudního pásu leda nějaký bezejmenný přístroj. Je důležité si uvědomit jeden fakt: přístroje, které měří tep s hrudním pásem, obvykle měří s maximální chybou 1% nebo +/- 1tep. Systémy, které měří jinak než pomocí hrudního pásu mají chyby měření v řádu desítek % a proto tuto chybu chybu v návodech nenajdete uvedenou - protože pak by si to nikdo nekoupil, když by zjistil, že v zátěži může být tep s odchylkou +/- 20 tepů. Klasikou může být POLAR FT4, který se dá nosit jako hodinky. Hrudní pás se nosí jen při tréninku. Alternativou k hrudnímu pásu může být použití dámského sportovního topu s integrovanými elektrodami pro měření tepu. Pokud bych pominul cenu, do úvahy by přicházeli sporttestery, které mají v sobě funkci monitoru denní aktivity - ten pak zajistí měření kalorií i v průběhu běžného dne, a to i bez hrudního pásu. Pás pro měření tepu vezmete opět jen při tréninku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Hopina

      17. února 2015 - Hopina

      Našla jsem nějaký Beurer PM 15 co na to říkáte?


    • PolarShop ®

      18. února 2015 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      Naprosto nevhodné! Ale je to krásný příklad klamání spotřebitele. Pojďme se tedy na to podívat. V prvé řadě je potřeba říci, že věta o měření tepu s přesností EKG je zavádějící, nezkušeného spotřebitele lehce oklame. Podíváte-li se do návodu, není tam o chybách měření ani čárka - to je velmi varující signál. Naopak tam najdete tvrzení, že není určen pro lékařské použití - to samo o sobě říká, jaká asi bude přesnost takového systému. Navíc se v návodu dozvíte, že je tento systém vhodnější než přístroje s hrudním pásem. "Nalijme si tedy čistého vína". Protože Beurer PM 15 měří tep jen v okamžiku přiložení prstu na elektrodu a měření v průběhu cvičení není spojité, nelze trénink efektivně řídit podle limitů tepu, jak uvádí návod. Tato metoda měření je pouze ORIENTAČNÍ (a dokladuje to výše uvedené tvrzení návodu, že není určen pro lékařské využití) a pravděpodobně s možnou chybou v řádu desítek procent. Naproti tomu přístroje využívající hrudní pás měří tep v průběhu cvičení spojitě, trvale. Hodinky tak mohou okamžitě reagovat na změnu tepu a porovnat ji s nastavenými limity - včas vás varují, že je tep příliš vysoký. Všimněte si tohoto: hodinky s hrudním pásem vás varují hned, zatímco Beurer PM 15 vás varuje až budete mít pocit, že máte vsoký tep a přiložíte prst na elektrodu. A co vám ukáže - třeba tep 150. Jenže ve skutečnosti díky chybě měření bude třeba 170 a nebo obráceně. Můžete se tedy na takový přístroj spolehnout?


  • Cyklodětem.cz

    Cyklodětem.cz

    18. února 2015

    Dobrý den, podívejte se na Polar FT7 dámská červená, který by Vám mohl vyhovovat. V nabídce ho zatím nemám, ale je možné jej pro Vás objednat.
    Cyklodětem, Radka Jeřábková

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Hopina

      18. února 2015 - Hopina

      Já vám oběma děkuji moc za reakce a za rady, ale teď jsem z toho ještě víc "jelen" já myslela, že hodinky bez pásu to hlídají pořád. Jenže s pásem nechci právě proto, že ho nechci mít pořád na sobě.. Je něco, co by bylo jako hodinky, tudíž bez pásu a měřilo puls pořád? Omlouvám se, ale opravdu tomu nerozumím.. Tím pádem jsem znovu na začátku hledání... proseděla jsem nad tím už hodně hodin a nic.. a ještě jeden problém, mám takovou představu o investici cca 1000kč . Takže ten polar je bohužel už mimo můj cenový rozsah :-(
      Ještě jednou děkuji


    • Hopina

      18. února 2015 - Hopina

      Tady ten má hrudní pás : http://www.insportline.cz... ..?


    • Hopina

      18. února 2015 - Hopina

      a ještě tento.. : https://sporttestery-computery.heureka.cz...


    • PolarShop ®

      18. února 2015 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      Primární otázka je, jestli pás vadí jen "v hlavě" nebo s ním máte fyzicky nějaké špatné zkušenosti. Hrudní pásy sice působí navenek, pod tlakem klamavých reklamních textů, rozpačitě, jsou však různých konstrukcí. V ceně do 1000Kč dostanete hodinky se starším typem hrudního pásu, který je plastový (mezi uživateli označovaný jako méně pohodlný - je to však též individuální pocit). Pak jsou pásy textilní, které lépe kopírují tělo a jejichž rozměr je celkově menší - chovají se na těle jako oděv. Textilních pásů je též několik typů dle konstrukce, některé se spíše podobají těm plastovým, jsou tvrdé, jiné jsou měkké. Pokud půjdu do hloubky, vnímám, že zejména u žen může být problém mít sportovní podprsenku a k tomu hrudní pás. Tam bych to pak podle zkušeností rozdělil ještě na ženy s menším poprsím, kde to nehraje až tak roli ale u žen s větším poprsím lze jednoznačně doporučit pás textilní a měkký, který harmonicky pracovat se spodní částí sportovní podprsenky. Alternativou místo pásu může být zmíněný dámský top, tedy sportovní podprsenka, která může mít ve spodní části dutinu na hrudní pás (to je staré řešení), nebo může mít v elastické gumě všité rovnou elektrody. Tím odpadá "mít" hrudní pás a použije se jen vysílač hrudního pásu, který se připne ke sportovní podprsence - to vnímám jako nejzajímavější řešení, jenže cena je tam dost nezajímavá, až odrazující. Na druhou stranu například POLAR dostanete už za 1.500Kč - třeba POLAR FT4 https://sporttestery-computery.heureka.cz... cenu mohu v případě zájmu dorovnat s dopravou zdarma. Ten má měkký textilní pás a cena versus provedení a doba užívání není špatná.


    • PolarShop ®

      18. února 2015 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      ještě tedy....oba zaslané svou funkci asi na nějaký čas splní. Je však nutné vzít v úvahu, a nyní to přeženu, že budete mít neforemnou krabici, která bude nepříjemná jak na těle, tak na zápěstí - je to kompromis vůči ceně. Uvedené typy jsou svou konstrukcí cca 20 let pozadu.


    • Hopina

      18. února 2015 - Hopina

      Tak ještě do třetice a naposledy : https://sporttestery-computery.heureka.cz... Tento se mi zdá pěknější... a recenze jsou zdá se taky ok.. co vy na to? Jinak děkuji za snahu


    • PolarShop ®

      18. února 2015 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      může být....


  • radbik

    radbik

    10. května 2015

    Samsung Gear Fit

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • radbik

    radbik

    12. května 2015

    A ještě další: http://rungo.idnes.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.