Poradna Sporttestery


Autor: | Vloženo: 29.08.2013 000 16:00 | Témata: Poradna Sporttestery

Mohu pri implantovanem kardio defibrilatoru pouzivat hrudní pas

Chci si koupit sporttester. Mohu používat hrudni pas při implantaci kardiodefibrilatoru? Dekuju za odpověď.

  • 29. srpna 2013 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

    Dobrý den,
    ano, můžete. Avšak dodržujte obecné pokyny: před prvním samovolným užíváním proveďte první měření s ošetřujícím lékařem, který potvrdí, že se obě zařízení neruší - tuto informaci získá ošetřující lékař z paměti vašeho zařízení. Budete-li kupovat sporttester značky POLAR, budete mít jistotu, že tyto produkty váš podpůrný systém ovlivňovat nebudou a nebudou mít škodlivý účinek na vaše zdraví - POLAR je jako jediný vybaven certifikátem zdravotnického zařízení, respektive pro použití ve zdravotnictví a v kombinaci s jinými zdravotnickými pomůckami.
    Doporučení je - nepoužívejte BlueTooth hrudní pásy, tzn. takovou kombinaci, kdy existují hrudní pásy komunikující s mobilními telefony.
    Pokud potřebujete něco jednoduchého a jde jen o to hlídat si tep a příliš se nezatěžovat, stačí vstupní model POLAR FT1http://www.polarshop.cz... a zároveň se můžete podívat na jednoduchou obsluhu tohoto modelu http://www.youtube.com...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Hana

      30. srpna 2013 - Hana

      Prosím, mohla bych mít sporttester značky Beurer PM 18.Jsou dámské? Děkuji Hanka


    • PolarShop ®

      31. srpna 2013 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      S touto znackou nemam zkusenost. Za dobu, co se zajimam o sporttestery jsem nevidel u zadne jine znacky nez POLAR certifikat nezavadnosti. V praxi je pak mozne vypozorovat i zvlastni chovani nekterych vyrobku jinych znacek, ktere mohou ukazovat naprikad na vyssi vysilaci vykon. Protoze mate prakticky zivotne dulezite zarizeni, doporucil bych vam jednoznacne POLAR a jine znacky bych v tomto specifickem pripade neriskoval. Podival jsem se na vami zmineny model a je nutne polozit zasadni otazku: pro jake ucely mereni tepu potrebujete? Je to jen pro ucely obcasneho zmereni klidove tepove frekvence nebo chcete tep merit pri svych pohybovych aktivitach?(beh,sviznejsi prochazky, kolo, brusle,fitness....) Chcete si hlidat tep aby neprekracoval nejakou hodnotu behem pohybu?

      Podle ucelu lze pak pro obcasne zmereni tepu v klidu pouzit i vami zmineny typ Baurer. V popisu je psano,ze meri tep s presnosti EKG -tomu vsak neverte, protoze z fyzikalniho principu to neni mozne. Pristroje,ktere meri tep prilozenim prstu na elektrody, nebo jinak nez pomoci hrudniho pasu, meri zpravidla s chybou vetsi nez 25% . A vsimnete si, ze v uvodni vete o tomto typu uvadim, ze takove mereni je vhodne jen v klidu. Ma to svuj duvod - velka procentuelni chyba v mereni nezpusobi tak velke odchylky pri male tepove frekvenci.

      Pokud si chcete hlidat tep behem pohybu, pak skutecne nezbyva nez varianta s hrudnim pasem,kde je maximalni chyba mereni +/- 1tep nebo 1% v celem rozsahu mereni - to lze pak oznacit jako presnonst mereni EKG (tady se pak mimo jine ukazuje,jak nekteri vyrobci uvadi zavadejici udaje o svych vyrobcich). A v takovem pripade investujte radeji do bezpeci znacky POLAR.

      Pavel Šácha


    • PolarShop ®

      31. srpna 2013 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      ....jeste bych dodal, ze pokud mate naprikald obavy z hrudniho pasu a chcete opravdu merit tep pri pohybu nekde venku nebo ve fitku,mohu vam i nejake zarizeni pujcit na vyzkouseni


    • Hana

      31. srpna 2013 - Hana

      Dekuji moc za odpoved :) Jdem mi o to jenom si merit tep pri nordic walking. Jine pohybove aktivity dělat nebudu, ani běhat nesmím, rychlá chuze ano, střidani s kopcovitou chuzi, normalni chuze cca 8 km. Jde jen o muj pocit. Nepotrebuji to z nejakeho duleziteho hlediska, jenom pro muj pocit, ze budu vedet jak na tom jsem. Ted teda nevim, zda si ten sporttester tedy vubec mam vyzvednout.


    • Hana

      31. srpna 2013 - Hana

      ..a ještě něco. Můžete mi prosím tedy doporučit nějaký sporttester Polar bez hrudního pásu? Ráda bych si stejně nějaký koupila, ale aby byl pro mě bezpečný. Chci ho používat pouze při nordic walking .To znamená, že pro mě není žádný problém se zastavit a změřit si puls za pomocí prstu přiloženého k hodinkám. Nejraději bych i takový, který měří kilometry- krokoměr a spálené kalorie. Děkuju moc za odpovědi. Hana


    • PolarShop ®

      1. září 2013 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      ...Dobry den, Polar zarizeni,ktere by merilo tep bez hrudniho pasu nema. Duvodem je presnost mereni, jak jsem uvedl vyse. I vase zarizeni ma elektrody blizko srdce a stejne tak hrudni pas ma snimaci elektrody umistene co nejblize srdci. Casto slysim,ze se nekdo hybe podle sveho pocitu. V praxi to vsak muze znamenat, ze je tep behem pohybu tesne pod svym maximem a pritom muzete mit jeste dobry pocit. A prave z toho duvodu bych doporucil sporttester s hrudnim pasem, ktery meri tep trvale behem cele pohybove aktivity a navic vas ihned upozorni na prekrocenou horni hranici tepu (tu je mozne nastavit). Ihned vite ze mate zpomalit nebo zastavit - mimo to uvadite,ze behat nesmite a predpokladam, ze tuto informaci mate od sveho lekare. Predpokladam, ze tim chtel rici, ze se nemate prilis namahat a to pocitove nezjistite. Zkuste se vaseho lekare zeptat, jak velka muze byt vase namaha. Jestli muzete dosahovat hodnot 100% tepove frekvence nebo radeji neprekracovat nejakou mez napr. 80% nebo mensi hodnoty z vasi maximalni tepove frekvence.
      Jak jsem psal, mohu vam nejaky kus pujcit na vyzkouseni, aby jste si mohla otestovat mereni v praxi. Diky hrudnimu pasu jsou pak kalorie mereny presneni. V cele vyrobni rade jsou sporttestery, ktere jsou zamereny jen pro mereni tepu a s cenou pak pribyvaji doprovodne funkce jako je spotreba kalorii, mereni rychlosti a vzdalenosti, zakresleni trasy do mapy, zaznam prubehu tepu v case a zakresleni do grafu az top model se zaznamem tep po tepu.
      Chceteli nejaky zapucit, napiste mi na [email protected] nebo [email protected]


    • Hana

      1. září 2013 - Hana

      Děkuji za nabídku, ještě si to rozmyslím a proberu se svým lékařem.


  • Franta Konečný

    Franta Konečný

    17. září 2013

    Stojím před tím problémem také. Znáte někoho kdo by ho již defibrilátor používal? Z dřívějších rozhovorů s lékařem spíš se k tomu staví negativně. jsem bývalý vrcholový sportovec a stále sportuji. S pozdravem Franta

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • PolarShop ®

      17. září 2013 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      Překvapuje mě, že by se k tomu lékař stavěl negativně za přepokladu, že používá certifikované zařízení - někteří klienti již takto fungují a jejich ošetřující lékaři jsou z IKEMu nebo MOTOLa. Pro další konzultaci můžete zkusit kontaktovat pana Svobodu - tel. číslo vám mohu poslat mailem.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.