Poradna Sporttestery


Autor: | Vloženo: 09.12.2011 000 11:46 | Témata: Poradna Sporttestery

Dotaz na krokoměr

Dobrý den, existuje krokoměr, který měří, vypočítává automaticky délku kroku, bez nastavení délky kroku.
Děkuji předem, za odpověď
Pergl

  • 9. prosince 2011 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

    Dobrý den,
    ano, existují i lepší "krokoměry". Klasické krokoměry jsou vybaveny otřesovým snímačem a pracují s nastavenou délkou kroku, která se přirozeně mění pokud jdete nebo běžíte, či stoupáte nebo klesáte v terénu. Přesnost měření je pak proměnná a spíše orientační.

    Jsou však "krokoměry", které měří s chybou 2-10% nebo lépe. Nejde o otřesové snímače ale jde o gravitační snímač, který měří velikost a směr zrychlení m/s na nártu nohy. Protože k měření zrychlení dochází několikrát za vteřinu, dokaží tyto snímače rozpoznat tvar křivky po které se noha během chůze nebo běhu pohybuje. Zkresleně lze řící, že jde o elipsu, která je různě natáhlá nebo natočená ve svých osách. Snímač tak snadno rozpozná, jestli je krok delší nebo kratší, respektive rozpozná jestli jdete, běžíte, stoupáte nebo klesáte. Zkrátka nezadáváte do něj žádnou délku kroku.

    Jako nejlevnější zařízení tohoto typu je Nike SportBand, pak jsou další zařízení, která mají mnoho dalších funkcí a může to být například POLAR RS300X S1 a další dražší sporttestery.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.