Poradna Polar Vantage V

Autor: | Vloženo: 17.11.2019 000 05:45 | Témata: Poradna Polar Vantage V

Dobrý den. Dá se u hodinek nastavit délka kroku?

  • 17. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

    Dobrý den. Otázce moc nerozumím a tak tedy obecněji. Hodinky s tímto parametrem nepracují. Vzdálenost je měřena skrz GPS nebo skrz pohybový senzor. S parametrem délky kroku pracovaly mechanické krokoměry.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vlastimil

      18. listopadu 2019 - Vlastimil

      Dobrý den.
      Měření kroků pohybovým senzorem musí vycházet z nějakých údajů ( třeba výšky postavy atd. ). U hodinek Garmin Fenix 5 lze nastavit délku kroku. Stádník


    • PolarShop ®

      18. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      Dobrý den. Děkuji za reakci. Jak jsem uvedl, méně sofistikovaná zařízení pracují s parametrem délky kroku a záleží také na tom, pro jaké aplikace je tento parametr využit. Sofistikovanější metody měření vzdálenosti sledují směr a velikost zrychlení. Tím, že je známý čas, je možné odvodit podle doby dopředného zrychlení délku každého jednotlivého kroku, tedy délku celkové vzdálenosti při běhu a chůzi. Tato metoda se lépe vypořádá se změnou délky kroku neb na tomto parametru není závislá. Polar jí má jako standard i v hodinkách a také u nožních senzorů. Jiné značky to mají jen u doplňků k hodinkám. U zařízeních, kde se tento parametr nastavuje, dochází k větším chybám v měření vzdálenosti při změně tempa. Smozřejmě různé metody mají různé limity a nelze je považovat za absolutně přesné v každých podmínkách. Měření vzdálenosti je optimální na rovinách a mírně zvlněném terénu. Strmá stoupání a klesání přinášejí chyby. Stejně tak měření zkreslíte, když poběžíte s rukama v kapsách nebo s rukama na madle kočárku. V takových situacích se pro měření vzdálenosti používá GPS.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.