Poradna Polar M400 HR

Autor: | Vloženo: 13.04.2018 000 18:05 | Témata: Poradna Polar M400 HR

Náramek Polar Loop 2 nejde spárovat s telefonem Huawei Mate 8

Dobrý den, prosím o pomoc, nevím si už rady. Náramek mám synchronizovaný se svým účtem Polar v PC, aplikaci Flow v telefonu mám nainstalovanou, bluetooth zapnuto. Ale po spuštění aplikace dostanu výzvu, abych stiskla tlačítko náramku pro provedení synchronizace. Když to udělám, na chvíli se rozsvítí displej náramku a pak se na telefonu zobrazí požadavek na párování zařízení a zadání párovacího kódu. Žádný kód však nemám a v samotném rámečku s výzvou ani není žádný prostor k jeho vložení. Je tam jen tlačítko zrušit nebo párovat. Když zvolím párovat, nic se neděje a zmíněný rámeček s požadavkem na párování vyskočí za chvíli znovu.
Děkuji

  • 15. dubna 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    dle popisu to vypadá, že tuto věc nezvládá váš telefon, tj, není na jeho straně dodržen standard BlueTooth SMART. Chce se mi otevřeně napsat - nekupujte si Huawei, pokud chcete pracovat s jakoukoli novodobou periferií, jako jsou náramky, hodinky, smartwatch, sluchátka atp. Vývoj protokolu BlueTooth SMART se datuje od roku 2012. V té době jej zvládl pouze Apple a první Samsung Galaxy S3 to pouze sliboval a začal s ním skutečně pracovat až na vánoce 2013. Od Jara 2014 se učí Bluetooth SMART (Bluetooth 4.0 a novější) další telefony. Jenže, výrobci neuvádí obvykle úplné informace - napíší například, že telefon má Bluetooth 4.0 ale nenapíší, že jeho operační systém s tím neumí pracovat. Když se věc jakžtakž ustálí, přichází funkce notifikací, která vyžaduje verzi Android 5.0. Bohužel další verze až do 6.0.1 mají s notifikacemi problém a Google vydává opravu 6.1 - ta se nedostává na všechna zařízení a do dnešních dnů stále nalézáme v prodeji zařízení s Android 6. V neprospěch všeho je tu fakt, že operační systém si mohou výrobci sami dotvářet a upravovat - Google tedy v tom není vinen. Od roku 2017 jsou specialitou zejména a právě Huawei a snad i Honor. Některé telefony vypadají svou grafikou jako Apple (což je na pováženou). Nicméně u mnoho z nich nepracuje správně práce s protokolem Bluetooth SMART, model od modelu se chová chaoticky. Za zmínku stojí exemplář Huawei P8 Lite s Android 6.0 - k tomu nepřipojíte snad ani Bluetooth sluchátka. Jiné modely, i ty drahé, pak pro úspěšné spárování zařízení vyžadují doslova husarské kousky, pokusy a omyly, až jeden z nich zabere. Někde musíte spárovat přímo v BlueTooth menu telefonu, jinde musíte povolit a následně zakázat sdílení kontaktů při procesu párování, zažil jsem ale i to, že po smazání zařízení v Bluetooth menu telefonu a následné, prosté synchronizaci bez párování vše začalo fungovat. Dobrá rada: pokud kdokoli uvažuje o tom, že telefon bude spojovat s čímkoli moderním, mějte Apple nebo něco, co má čistý, nedeformovaný Android a s ohledem na vývoj raději verzi 7.0 a mladší. V této věci, čistě pro zajímavost, jsem kontaktoval i české zastoupení Huawei s přesným popisem, zároveň i společnost BlueTooth SIG. Společnost BlueTooth SIG takticky čeká, co mi napíše Huawei, protože zařízení se u nich certifikují. Huawei pouze napsal, že věc předávají do Číny a tam, že mají nyní mnoho práce. Tím věc skončila, pro mě z toho plyne jediné - vyhnout se této značce i navzdory slušné reklamě.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • sperky-image.cz

    sperky-image.cz

    14. dubna 2018

    Dobrý den, prosíme poradte se u firmy kde jste náramek zakoupila.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.