Poradna Sporttestery


Autor: | Vloženo: 10.02.2014 000 16:23 | Témata: Poradna Sporttestery

Prosím? Jaký sporttester byste doporučili? Děkuji

garmin 610 nike gps
garmin 220 polar rc3 gps

  • 10. února 2014 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

    za Polar lze doporučit POLAR RC3 GPS :-) Záleží však, která značka vás více ovlivňuje nebo které více věříte. RC3 mají dobře čitelný displej, proti konkurenci Li-POL akumulátor, jehož kapacita v průběhu cyklu nabíjení a vybíjení neklesá tak, jako u Li-ion. Polar je na tom lépe i s dostupností náhradních dílů. Jediným mínusem je, že RC3 nelze nosit do vody - pokud by to mělo hrát roli při výběru.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Richard Rezek

      10. února 2014 - Richard Rezek

      Děkuji moc.

      Máte zkušenosti s Nike GPS, potřebuji to především na běh. Je otázkou, zda TomTom konkuruje kvalitativně Garminu nebo Polaru, to nevím.

      S pozdravem,

      Richard Rezek


    • PolarShop ®

      10. února 2014 - Oficiální zástupce obchodu PolarShop ®

      bohužel s Nike zkušenost není. Pokud se jedná konkrétně o Nike SportWatch - s integrovanou GPS, pak se tento typ do Evropy k řádnému prodeji ani nedostal - snad kvůli servisu a možnosti, respektive nemožnosti opravy. Už z toho důvodu bych raději vybíral mezi Polarem a Garminem. Mapové podklady jsou asi to poslední, nemají vliv na přesnost měření. A pokud by měl přístroj být výhradně pro běh, spíše bych doporučil něco s gravitačním snímačem na botu - lidově nazvané krokoměr. Tam to může být například Polar RCX3 S3. Výhodou takového řešení je, že není nutné čekat na GPS signál, výdrž na baterie je podstatně delší a přesnost měření je u Polaru s max. chybou do 2% nebo lepší. S tímto "krokoměrem" je možné měřit i na běhacím pásu. Bohužel toto řešení nezakresluje trasu do mapy. Bude tedy nutné zvolit nějakou přijatelnou cestu. Například u RC3 GPS je cesta otevřená a pokud by nevyhovovala GPS, je možné k hodinkám připojit stejný gravitační snímač jako u RCX3.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.